Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Duncourt

A Humán birodalom fővárosa a Tarsus I bolygón.

Demographics

A főváros lakossága gyakorlatilag főként előkelőségekből áll. A lakossága és a város mérete mesterségesen van alacsonyan tartva.

Government

A város jelképes vezetője maga a császár, de a császári udvarban kinevezett adminisztrátorok vezetik valójában a várost afféle polgármesteri bizottságként.

Infrastructure

A város közepén a császári udvar található, amely egyfajta Vatikánként különálló egységet alkot. Az udvar neve Dunming Court.

Assets

A császári trónteremben kiállítva megtalálhatók több nemzedék császári ékszerei, valamint állítólag a császárság összes kolóniájáról egy-egy darab ásvány vagy nemesfém.

Architecture

A város építészete a középkori kínai és a nyugat-európai rokokó házasságából született. Minden modernizmust nélkülöz, olyan, mint egy óváros. Az agglomerációjában már sokkal modernebb épületek, hatalmas csillagkarcolók nőnek ki a földből, de Duncourt látképét nem csúfíthatja el semmi ilyesmi.

Geography

A város a Tarsus I egyenlítőjén helyezkedik el, a Tial Ghata hegylánc egyik csúcsán. Az elhelyezkedése miatt forgalmas űrkikötő épült ki a környezetében.
Type
Large city
Population
300 ezer
Location under
Tarsus I

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Metadata

Article template
Settlement
World
Milky Way's Finest
Author
freevo
Creation Date
13 Feb, 2018
Last Update
13 Feb, 2018
Visibility
Public
Views
24
Favourites
Comments
0
Work in Progress

Comments

Please Login in order to comment!