Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Duncourt

A Humán birodalom fővárosa a Tarsus I bolygón.

Demographics

A főváros lakossága gyakorlatilag főként előkelőségekből áll. A lakossága és a város mérete mesterségesen van alacsonyan tartva.

Government

A város jelképes vezetője maga a császár, de a császári udvarban kinevezett adminisztrátorok vezetik valójában a várost afféle polgármesteri bizottságként.

Infrastructure

A város közepén a császári udvar található, amely egyfajta Vatikánként különálló egységet alkot. Az udvar neve Dunming Court.

Assets

A császári trónteremben kiállítva megtalálhatók több nemzedék császári ékszerei, valamint állítólag a császárság összes kolóniájáról egy-egy darab ásvány vagy nemesfém.

Architecture

A város építészete a középkori kínai és a nyugat-európai rokokó házasságából született. Minden modernizmust nélkülöz, olyan, mint egy óváros. Az agglomerációjában már sokkal modernebb épületek, hatalmas csillagkarcolók nőnek ki a földből, de Duncourt látképét nem csúfíthatja el semmi ilyesmi.

Geography

A város a Tarsus I egyenlítőjén helyezkedik el, a Tial Ghata hegylánc egyik csúcsán. Az elhelyezkedése miatt forgalmas űrkikötő épült ki a környezetében.

Type
Large city
Population
300 ezer
Location under
Tarsus I

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

      | Work in Progress

Metadata

Article template
Settlement
World
Milky Way's Finest
Author
freevo
Creation Date
13 Feb, 2018
Last Update
13 Feb, 2018
Visibility
Public
Views
14
Favourites
Comments
0

Comments

Please Login in order to comment!