Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Humán

Az emberi faj a galaxis egyik legelterjedtebb, legszaporább népsége. Bár megjelenésre messze nem olyan változatosak, mint mondjuk a Technoid föderáció tagjai,* azért a fajuk sokoldalúsága lehetővé tette, hogy számtalan különböző élettérben jól érezzék magukat. Az emberi kitartás galaxisszerte közismert.   * az emberek kivétel nélkül mind két lábbal, két karral és egy fejjel rendelkeznek, míg sok kultúra és faj tagjai ennél sokkal vegyesebb külső jellemzőket mutatnak.   Az Orion-ködben is a legnépesebb fajok egyike az emberi, az egyik domináns kultúrát, az egyszerűen csak Humán birodalom néven emlegetett társadalmat is ők uralják. De emberek nemcsak a birodalom alattvalói közül kerülnek ki. Kalózok, kereskedők, vállalkozók között mindenhol gyakoriak az emberek, a Konzorcium is közismerten diverzitásproblémákkal küzd amiatt, hogy a magas beosztású pozíciókat a cégben túlnyomórészt emberek töltik be.   Az emberek több százféle nyelven beszélnek, tízezres nagyságrendű a dialektusaik száma, nem csoda, hogy az alacsony kategóriás tolmácsrobotok sokszor meg sem tudnak birkózni az emberi diplomáciai kapcsolatokkal. Ebből kifolyólag a neveik is változatosak, amelyek a beszélt nyelvtől és kultúrától függően egészen eltérő hangzásúak lehetnek.

Basic Information

Anatomy & Morphology

Az emberek leginkább a bőrszínűkben, testmagasságukban, testfelépítésükben különböznek. Az alacsony gravitációjú helyeken nyurga, könnyű emberek nőnek fel, míg a magasabb gravitációjú helyeken tömzsibb, vaskosabb emberek.   Változó az is, hogy mennyi szőrrel rendelkeznek, bár ez leginkább divat, semmint genetika kérdése. A Humán birodalomban gyakori az arcszőrzet és a rövid haj, míg a vándornépek közt a hosszú haj az elterjedtebb viselet.

Ecology and Habitats

Az emberi faj igen mostoha körülmények között is képes eléldegélni, amíg a légkör összetétele elegendő oxigént biztosít.

Civilization and Culture

Naming traditions

Kultúrától és nyelvtől függően eltér az emberek onomatológiája.   A Humán birodalomban európai nyelvek továbbfejlődött változatai keverednek ázsiai nyelvekkel, és a nevek is ehhez hasonlítanak:   - Lord Valkov, Lord Dunvil, Lynthia, Lady Grine, Odrienne, Madam Phine, Arkodin, Batisse, Bel-Zheng, Jianmarque.   A helységnevek gyakran a múlt homályába vesző történelmi, kulturális utalások:   - Elsinore, Corioli, Dunsinane, Troy, Navarra, Berli, Tarsus, Kelso

Major organizations

A Humán birodalom és a Konzorcium az emberi fajjal leginkább összefüggésbe hozható szervezetek.

Relationship Ideals

Kultúrától függően az emberek monogám vagy poligám kapcsolatokra törekszenek. A dekadens Humán birodalom közismerten legálisan monogám, gyakorlatban poligám.

Average technological level

Az emberek a történelmük során megszámolhatatlan összeomláson, fellendülésen, luddita korszakon és technológiai progresszión mentek keresztül, ma pedig már akkora távolságok választják el egymástól a diaszpórájuk egyes részeit, hogy megtalálunk köztük biogenetikusan továbbfejlődő poszthumánokat és feudális nagyurakat egyaránt.

Major language groups and dialects

A humánok többsége megérti a Humán birodalom által is adoptált hivatalos nyelvet, amelynek a neve Singlo.

Lifespan
Egy normál gravitációjú bolygóról származó ember átlagosan 120-150 évig él el.
Average height
Egy normál gravitációjú bolygóról származó ember átlagosan két méter magas.

Remove these ads. Join the Worldbuilders Guild

Metadata

Article template
Species
World
Milky Way's Finest
Author
freevo
Creation Date
12 Feb, 2018
Last Update
13 Feb, 2018
Visibility
Public
Views
30
Favourites
Comments
0
Work in Progress

Comments

Please Login in order to comment!