Orcher (Uruk)

Orcher är det vanligaste av orchfolket som man kan stöta på Aedinar. Det är inte ovanligt att se dem vandra omkring, speciellt inte i varmare klimat, där de har lättare att växa upp och klara sig. De är kända för deras barbariska ursprung där de krigiskt attackerar och dödar allt de stöter på, vilket gör att de idag ses aningen med förakt då många svårt att lita på dem trots att orchfolket försöker anpassa sig i det nya samhället.   Orcher kommer i gröna, röda, svarta eller gula i hyn och verkar vara baserad på genetik vilket innebär att man tydligt kan se i traditionella orchklaner de tillhör baserad på vilken färg på huden de besitter.

Basic Information

Genetics and Reproduction

Likt som alla orchfolk så har de väldig unik möjlighet att fotplanta sig. All orchfolk är genetisk hemafroditer och kan byta kön beroende egen vilja om de vill befrukta eller bli befruktade. Utöver det så har orcher också olika cyklar, fyra stycken per månad, som den går igenom där chansen att bli befruktad är större i sporcykeln än de andra.   Under sex så kan orcher ta fram sina speciella organ som fungerar för njutning men också befruktning. När en orch befruktar en annan så fyller de sina sporer in i en annan orchs sporsäck. Sporerna letar upp varandra och sammanförs tillsammans genom att "äta" de genetiska byggstenarna från varandra.   En orch kan vara gravid i ungefär 2 cyklar (eller ungefär 2 veckor) innan sporerna har ätit upp varandras näring och dödat varandra. För att en gravid orch ska få barn behöver sporerna släppas fri i luften, vilket vanligaste sker vid våldsamma strider. Då planterar sporerna ner i marken där de borrar sig ner och börjar suga åt sig näring och barnet växer upp ur marken. När en spor har hamnat i marken tar det ungefär 6-8 månader innan orchbarn börjar leta sig upp på ytan och är beroende av sin klan för att få näring.

Growth Rate & Stages

Sporer

När en spor lämnar sin värdkropp och träffar marken så är dess första instinkt att leta sig ner och gräva sig ner. Är marken full med näring och klimatet är rätt så kommer sporerna frödas och många kommer klara sig att växa upp till orchyngel. Vid klippor eller näringsfattiga områden är chanserna för att det blir en orch mindre.   När sporerna är nere i marken så slår de rötter omkring sig, rötterna fungerar delvis att hämta upp näring men också angripa andra sporer som kan ta upp deras näring - för sedan äta upp dem. Efter ungefär 2 veckor börjar ett litet skal bildas runt sporerna och det är då det är synligt med blotta ögat de enskilda sporerna och deras kanaltrådar.   Efter 2 månader har sporerna växt till ungefär 10 centimeter som innanför det hårda skalet börjar bilda ett embryo. Embryot äter upp innerskallets olika kedjor och tar över näringstrådarna för sakta växa upp.   När embryot är fullvuxen till liten orchbaby, vid ungefär 6-8 månader efter sporen har fallit ner i marken, så bryter sig orchbabyn sig fri från då tunna väggarna för sen klättra sig upp ur marken.  

Orchbarn

En nyfödd orch har ett antal sportrådar runt sig som den fortfarande kan hämta näring ifrån. Enligt tradition så låter man de vara kvar tills de faller av själva efter några dagar. En orchfödd kan därför leva utan hjälp upp till 48 timmar - även om de är väldigt utsatta. Sedan kommer de behöva hjälp att överleva.   Enligt tradition så är det hela samhällets ansvar att ta hand om orchungar. Ofta tilldelas en orchunge en eller flera förmyndare som har det yttersta ansvaret för barnet och har som uppgift att sköta om dem.  

Orchpuberet

Orcherna genomgår sin puberet vid ungefär 12 år ålder där de börjar utvecka de sista organen i sin kropp, nämligen sporsäckarna och sitt könsorgan. Det är då som de märker ofta kraftiga humörsvängningar, sexuella lustar och aggressionsproblem. Den första perioden är oftast den jobbigaste men blir allt lättare att hantera och minskas ner efter 17 års ålder.  

Vuxen

Orcherna ses som vuxna vid ungefär 17 års ålder. Mellan 17-30 års ålder har orcherna väldigt lätt att bilda muskler, växa och lära sig nya intryck. Efter 30 så avtar detta och orcherna blir mer lugnare och harmoniskare.

Additional Information

Social Structure

Ett klassisk orchisk samhälle mäts i styrka och överlevnad. Det är de starkaste som får bli krigare, bli rika och även möjligheten att få sina avkommor vidare genom strid.   Idag är orchernas sociala struktur väldigt olika beroende på vilket samhälle de bor i. Många orcher försöker anpassa sig efter sitt samhälles värderingar, men det finns även de konserverade orcher som anser att man ska återinföra deras värderingar in i de olika samhällerna som existerar.

Geographic Origin and Distribution

´

Civilization and Culture

Gender Ideals

Orcher är i stort sett könlösa. De kan antingen välja att befrukta eller bli befruktade, vilket innebär i ett stereotypiskt orchisk samhälle så finns inte något kön. Orcher som bor bland människors samhälle kan ta till sig ett kön för de tycker om det, eller identifierar sig som det. Orcher i sina egna samhällen så anses ofta den som blir befruktad är den starkare, då det är krigare som blir befruktade innan strid.

Culture and Cultural Heritage

Orchernas historia att vara barbarisk och krigisk folk är väl dokumenterat, även om många orchfolk kämpar att gå mot den stereotypen och anpassa sig för den teknologiska civiliserade eran som kommer så är det långt från alla som gör det. De i sin natur i ung ålder har väldigt lätt att bli aggressiva och attackera, något som är naturligt för dem för det är endast genom död som fler orcher kommer till livet. Orchtonåringar, där dessa känslor är som starkast, ses därför bland människornas samhälle som väldigt problematiska bråkstakar och oförstoende deras tidigare kultur och genetiska behov.   Detta gör att många endast litar på att hyra in orcher i det militära, vakter eller andra yrken som är mer våldsamma även om det finns många duktiga orchiska hantverkare, uppfinnare eller politiker.
Orch (Uruk)
Origin/Ancestry
Orchfolk
Lifespan
82 år
Average Height
1.7 m
Average Weight
100 kg
Body Tint, Colouring and Marking
De kan vara gGröna, röda, svarta eller gula i hyn

Comments

Please Login in order to comment!