Dhal är huvudstaden i den
Kaniska Federationen och dess politiska, ekonomiska och kulturella centrum. Med över en halv miljon invånare är det den största staden i Federationen och en av de största befolkningscentrumet i Reavarien. Staden grundades under den femte tidsålderns år 93 vid floden Stillbach mynning där den Kaniska viken möter Storhavet - en placering som gör Dhal väl lämpad som handelscentrum.
Politik och styre
Även om staden i sig är hem till det federala styret så har rådskungen mycket lite att säga till om när det gäller stadens styre. Huvudstaden är formellt en del av hertigdömet Kanien men är i praktiken helt självständig från det övriga hertigdömet. En borgmästare väljs ut bland stadens borgarråd och denne sköter i samråd med stadens olika gillen den dagliga administrationen av Dhal.
Flera viktiga politiska organisationer har sitt högkvarter i Dhal, bland annat det
Kungliga Federationskompaniet och
Dhals Universitet för Abjuration och Evokation.
Historia
Dhal har varit den federala huvudstaden sedan år 212 (F.T) när
rådskungens hov flyttades hit från den gamla huvudstaden
Illstal och har sedan dess varit hem till rådskungen samt den plats där
Landsrådet samanträder (med undantag från 312-334 F.T. när det federala hovet flyttades till Osterwig efter stora delar av Dhal brann ner i samband med den stora branden 312).
Flera försök att fortifiera den ständigt växande staden har gjorts under åren men dessa har i takt som befolkningen ökat sluktas upp av nybygda bostadskvarter, torg och handelskvarter vilket har lett till att staden är uppdelad mellan olika statsmurar och fästningar, till synes på ett slumpmässigt sätt.
Kultur och samhällsliv
Dhal är hem till flera storslagna exempel på kanisk arkitektur och ingenjörskonst.
Alaxandarspalatset och
Sankt Bastiens Katedral är de största och mest imponerande platserna i staden, men även byggnader som Kronspiran, Rådspalatset,
Dhals Universitet för Abjuration och Evokation, Drottning Felicias Port, Gryningslyktan och Konrads Fästning dominerar Dhals stadsbild.
Comments